

در دنیای امروز ، هرکس با قدری تفکر می تواند به عنوان یک کارآفرین در جامعه نقشی به سزا بازی کند و دیگران را نیز به این کار ترغیب نماید . یکی از مشاغل پر طرفداری که یک کارآفرین می تواند انتخاب نمایدکشت و پرورش قارچ است .
کشت و پرورش قارچ در منزل یکی از انواع مشاغل جذاب و شاد است که روحیه شما را نیز بالا می برد . رشد قارچ و پرورش آن شما را از خرید انواع قارچ از بازار بی نیاز خواهد کرد . قارچ یکی از انواع خوراکی ها است که برای انواع رژیم ها مناسب می باشد . زیرا میزان کالری و چربی این خوراکی بسیار پایین است و دارای فیبر بالایی است و قارچ حاوی مقدار زیادی پتاسیم و سیلیوم است که می تواند به رشد و سلامتی بدن کمک شایانی نماید .
بخش اول کشت و پرورش قارچ در منزل
- از میان انواع قارچ نوع قارچی که می خواهید در خانه کشت و پرورش دهید را براساس میزان علاقه و شرایط کشت انتخاب نمایید .
سه گونه قارچی که پرورش آن ها در خانه راحت تر است شامل : قارچ اویستر Oyster Mushroms , قارچ شیتاکه Shiitake Mushrooms و قارچ دکمه ای Button Mushrooms می باشد .
روش و تکنیک پرورش هر سه نوع قارچ فوق الذکر با هم یکسان است ، اما نحوه رسیدگی مناسب برای هر کدام متفاوت است .
گونه های اویستر Oyster Mushroms بیشتر در خاک های بقایا و تفاله قهوه یا کاه برنج یا کنجاله سویا و … رشد می کنند : گونه های شیتاکه Shiitake Mushrooms دارای اثرات درمانی بسیار زیادی می باشد و به علت دارا بودن انواع مواد معدنی مانند ویتامین های گروه B شامل B2, B3, B5, B6, B9, B12، سلنیم ، مس ، روی ، سیلیسیم ، پتاسیم ، منیزیم ، ویتامین D ، فیبر و… باعث افزایش طول عمر انسان می شود . این گونه قارچ که به نام قارچ جنگل های سیاه نیز خوانده می شود روی خاک اره انواع چوب سخت رشد می کند . قارچ دکمه ای Button Mushrooms نیز در کود مخلوطی مرغ و اوره و … رشد می کند .
از آن جا که در کشت و پرورش قارچ در منزل نحوه رسیدگی مناسب برای هر کدام متفاوت است ، انواع قارچ به مواد غذایی متفاوتی هم برای رشد نیاز دارند . هر کدام از گونه های قارچ می توانند به اندازه مورد نیاز روی چوب سخت یا کاه رشد کنند . اگر می خواهید از خاک اره شده چوب برای رشد استفاده کنید ، از چوب خام دارای بیماری استفاده نکنید .یک گونه از قارچ را برای کشت و پرورش به در منزل به سلیقه خود انتخاب کنید . برای پرورش قارچ در منزل هاگ قارچ را از فروشگاه های معتبر خریداری کنید .
حتما مراقب باشد که به جای اسپور ، بذر گیاه بخرید . برخی از فروشگاه ها اسپور نیز می فروشند ، که شبیه به بذر و تخم گیاهان هستند . حواستان باشد که کشت و پرورش قارچ در منزل از طریق اسپور زمان طولانی از شما خواهد گرفت و نیاز به تمرین زیادی دارد . استفاده از روش اسپور بیشتر برای پرورش دهندگان فصلی مناسب است . اگر می خواهید قارچ را در محیط کاه یا خاک اره چوب خشک پرورش دهید ، می بایست قبل از تلقیح بذر ، محیط کشت و پرورش قارچ را استریل و ضد عفونی کنید . هدف از انجام این کار از بین بردن هر گونه موجود میکروسکوپی است که می تواند به میسیلیوم آسیب وارد نماید .
جهت استریل کردن محیط کشت در پرورش قارچ در منزل , آن را در یک ظرف تمیز قرار دهید و به اندازه ای آب به آن اضافه نمایید که خاک اره یا چوب سخت خیس بخورند و نمناک شوند . ظرف را داخل دستگاه مکروفر قرار دهید . برای مدت ۲ دقیقه به ظرف گرما دهید . به شکل دیگر البته می توانید آن را در ظرف آب جوش بریزید .
به این شکل بسیاری از موجودات میکروسکوپی از بین می روند و محیط کشت آماده می شود ، لایه فرعی محیط کشت امن نگه داشته می شود تا میسیلیوم را به درستی و کامل دریافت کند . در این شرایط بهتر است که به صورت گروهی مشغول به کار شوید و تمامی محیط که شامل کاه یا چوب سخت را استریل کنید .
برای پرورش قارچ در منزل به لایه فرعی محیط کشت حرارت بدهید ، در این حالت خواهید دید که میسیلیوم گسترش می یابد . میسیلیوم موجود در بذر قارچ شما باید قبل از رسیدن قارچ ها به مرحله بازدهی ، به طور کامل در لایه فرعی محیط کشت پخش شود .
پس از این که بهترین لایه فرعی محیط کشت را برای پرورش گونه قارچ تان انتخاب کردید ، مقداری از آن را داخل یک تابه دهن گشاد قرار دهید که فضای بیشتری را برای کشت و پرورش قارچ در منزل فراهم کند .
با استفاده از یک وسیله کاملا استریل و ضد عفونی شده ، بذر قارچ را با محتویات محیط کشت ترکیب کنید . تابه را روی گاز قرار داده و با دمای حدود ۲۰ درجه سانتی گراد به آن حرارت دهید . این دمای بسیار مناسبی است که می تواند پرورش قارچ شما را تحریک کند . محفظه آماده شده را در محیطی تاریک ، مانند کمد یا پستو ، برای مدت سه هفته قرار بدهید . این کار شما باعث می شود که میسیلیوم گونه قارچ به خوبی در محیط کشت برای پرورش قارچ در منزل رشد کند . بعد از سپری شدن دو هفته ، محیط کشت قارچ را بررسی کنید تا مطمئن شوید که کلون شده است . لایه فرعی محیط کشت باید کاملا پوشیده شده باشد و حالت نواره های سفید روی خاک به وجود آمده باشد . این فرایند تقریبا بین دو تا چهار هفته زمان می برد . اگر لایه فرعی محیط کشتتان کلون شده بود ، می توانید تابه را به محیط دیگری منتقل نمایید . باید آن را به محیطی تاریک و خنک که حدود ۱۳ درجه سانتی گراد دما دارد ، منتقل کنید .
پایان قسمت دوم
جهت کسب اطلاعات بیشتر و ثبت نام در دوره کشت و پرورش قارچ در منزل با ما تماس بگیرید .
۸۸۸۴۱۳۴۷
۰۹۲۲۶۰۱۵۲۴۲